TAGLIATELLE CU PUI, PARMEZAN ȘI BUSUIOC

35 min
4 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

400g de tagliatelle Pambac, ½ piept de pui, tăiat în bucăți mici, 4 ciuperci champignon feliate, 3 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, mărunțiți, ½ cană de parmezan ras, ½ cană de smântână de gătit, o mână de frunze proaspete de busuioc, tăiate mărunt, sare și piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Fierbe pastele în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și păstrează puțină apă de gătit. Într-o tigaie mare, încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă bucățile de pui și gătește-le până când sunt bine rumenite și gătite complet. Condimentează cu sare și piper după gust. Scoate puiul din tigaie și păstrează-l deoparte. În aceeași tigaie, adaugă lingura de ulei de măsline rămasă. Adaugă usturoiul și călește-l ușor până când devine aromat, fără a-l arde. Adaugă ciupercile, smântâna și parmezanul ras, amestecând continuu timp de 4 minute. Adaugă bucățile de pui înapoi în tigaie și amestecă-le bine în sosul de smântână și parmezan. Dacă sosul pare prea gros, poți subția cu puțină apă în care au fiert pastele. Răstoarnă pastele pe o farfurie. Așază sosul cu pui peste tagliatelle. Poți adăuga puțin piper negru proaspăt măcinat deasupra, busuioc verde și mai mult parmezan ras pentru un plus de aromă. Servește imediat. Poftă bună!