400 g tagliatelle, 3 linguri roșii, uscate/100 g roșii cherry, 5 ciuperci medii, 250 g, bacon, 150 ml smântană pentru gătit, 1 cațel usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 3-4 frunze busuioc, 3-4 linguri parmezan ras, sare, piper.
400 g tagliatelle, 3 linguri roșii, uscate/100 g roșii cherry, 5 ciuperci medii, 250 g, bacon, 150 ml smântană pentru gătit, 1 cațel usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 3-4 frunze busuioc, 3-4 linguri parmezan ras, sare, piper.
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. În răstimp, pune baconul tăiat cubulețe, împreună cu ciupercile tăiate felii, roșiile tăiate mărunt și cu usturoiul, zdrobit cu latul cuțitului, într-un wok la foc mediu. Întoarce ingredientele până când baconul rămâne crocant, iar ciupercile se colorează. Scoate usturoiul din wok și toarnă smântâna pentru gătit, potrivește de sare și piper și lasă sosul să dea în clocot și să prindă culoare. Dupa ce pastele au fiert, clătește-le sub un jet de apă rece, stropește-le cu o lingură de ulei de măsline și răspândește uleiul printre ele (cu mână sau cu lingura). Pune pastele peste sosul de bacon și ciuperci, amestecă pentru omogenizare și mai lasă-le la foc 1 minut. Servește tagliatellele cu frunze de busuioc proaspete și câte o lingură de parmezan ras pentru fiecare porție. Poftă bună!