TAGLIATELLE BOLOGNESE

1 h
4-6 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

400 g tagliatelle Pambac, 500 g carne de vită tocată mărunt, 1 ceapă mare tocată mărunt, 2 căței de usturoi tocați mărunt, 2 linguri de ulei de măsline, 400 g roșii tocate mărunt sau sos de roșii, 2 linguri de pastă de roșii, 1 cană de supă de carne sau de legume, ½ cană de vin roșu sec, oregano, rozmarin, crizantemă uscată și busuioc proaspăt, tocate mărunt, sare și piper negru proaspăt măcinat după gust, parmezan ras pentru a servi.

Mod de preparare

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, dar păstrează puțin din apa în care au fiert. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și aurii. Adaugă carnea tocată și prăjește-o până se rumenește, spărgând bucățile mari cu o lingură de lemn pentru a obține o consistență fină. Adaugă roșiile tocate, concentratul de roșii, vinul roșu și supa de carne. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră, amestecând din când în când. Condimentează cu oregano, cimbru, rozmarin busuioc, sare și piper, după gust. Dacă sosul pare prea gros, poți adăuga puțină apă de gătit rezervată pentru a subția sosul. Pe o farfurie plasează pastele și așază sosul peste ele. Servește preparatul cât e cald, presărat cu frunze proaspete de busuioc și parmezan ras deasupra, după gust. Poftă bună!