250g de spaghete Pambac, 2 linguri de unt topit, 100g stafide, 2 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară măcinată, un vârf de cuțit de sare.
250g de spaghete Pambac, 2 linguri de unt topit, 100g stafide, 2 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară măcinată, un vârf de cuțit de sare.
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și lasă-le deoparte. Într-o tigaie, amestecă stafidele cu zahărul brun și scorțișoara. Carameliză-le ușor la foc mediu timp de 4-5 minute. Într-un vas termorezistent și transparent cu capac, amestecă spaghetele cu untul topit și apoi adaugă stafidele caramelizate. Amestecă bine din nou, pentru a îmbrăca spaghetele în sosul de unt și stafide. Acoperă vasul cu un capac și coace la cuptor timp de 15-20 de minute sau până când spaghetele sunt încălzite uniform și își îmbogățesc aromele. Cu 5 minute înainte, scoate capacul, amestecă spaghetele și mai lasă-le la cuptor ca să se rumenească frumos. Poftă bună!