250g penne Pambac, 2-3 linguri de unt, 2-3 linguri de zahăr, 2 linguri de miere de albine, cubulețe de ananas, papaya și pepene galben (câte o cană din fiecare), câteva picături de esență de vanilie, zeama de la ½ lămâie.
250g penne Pambac, 2-3 linguri de unt, 2-3 linguri de zahăr, 2 linguri de miere de albine, cubulețe de ananas, papaya și pepene galben (câte o cană din fiecare), câteva picături de esență de vanilie, zeama de la ½ lămâie.
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le și lasă-le deoparte. Într-o tigaie mare și adâncă, încălzește untul la foc mediu. Adaugă zahărul și lasă-l să se topească și să se caramelizeze ușor. Adaugă pastele fierte și amestecă bine. Separat, într-un bol, adaugă cubulețele de ananas, papaya și pepene galben. Adaugă mierea, esența de vanilie și zeama de lămâie. Amestecă totul bine, pentru a se acoperi uniform în sosul dulce și aromat. Răstoarnă pastele fierte pe o farfurie. Peste ele, așază fructele. Poftă bună!