SPAGHETE CU TON ȘI CHILI USCAT

30 min
2 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

300g spaghete Pambac, 200g ton bucăți în suc propriu, scurs, 2 linguri de ulei de măsline, 3-4 căței de usturoi mărunțiți, 1-2 chili uscat (sau după gust), mentă proapătă, 20 g unt, sare și piper alb.

Mod de preparare

Pune un vas cu apă și sare la fiert. Când începe să fiarbă apa, adaugă spaghetele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și untul la foc mediu. Adaugă usturoiul și chiliul uscat, și călește-le până devine usturoiul auriu, iar chiliul își eliberează aroma. Adaugă tonul scurs în tigaie și gătește-l timp de 2-3 minute, amestecându-l cu usturoiul și chiliul. Adaugă spaghetele fierte în tigaie și amestecă-le bine pentru a le acoperi complet cu sosul aromat. Dacă sosul pare prea uscat, poți adăuga puțină apă în care au fiert pastele. Gustă și adaugă sare și piper, după preferință. Presară mentă proaspătă deasupra, pentru un plus de prospețime. Savurează spaghetele cu ton și chili uscat imediat, cât sunt calde! Poftă bună!