SPAGHETE CU CHIFTELE ȘI SOS DE ROȘII

1 h
6 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

400g spaghete Pambac, 100g parmezan ras. Pentru chiftele: 500 g carne tocată (vită și porc), 1 ceapă mare tocată mărunt, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1 ou, ½ cană pesmet, sare și piper negru proaspăt măcinat ulei vegetal pentru prăjit. Pentru sosul de roșii: 800 g roșii tăiate cubulețe (din conservă), 2 căței de usturoi, zdrobiți, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriță zahăr, sare și piper negru proaspăt măcinat, ½ linguriță busuioc uscat, ½ linguriță oregano uscat.

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă următoarele ingrediente: carne tocată, ceapă tocată, usturoi zdrobit, oul și pesmet. Condimentează cu sare și piper după gust. Formează chiftele mici de aproximativ 3 cm și așază-le pe o farfurie. Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul zdrobit și călește-l până devine auriu. Adăugă roșiile cubulețe, zahărul, sarea, piperul, busuiocul și oregano. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute sau până se îngroașă și capătă un gust delicios. Separat, într-o tigaie mare, încinge uleiul vegetal la foc mediu. Prăjește chiftelele pe ambele părți până devin aurii și gătite în interior. Așază chiftelele prăjite pe șervețele de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și așază-le pe farfurii individuale. Așază chiftelele peste spaghete și toarnă sosul de roșii deasupra. Poți presăra puțin parmezan ras sau busuioc proaspăt pentru a decora preparatul, după gust. Savurează imediat! Poftă bună!