250 g melci ondulați Pambac, 250 g broccoli, 400 ml lapte 3,5% grăsime, 50 g unt, 100 g mozzarela, 1 lingură de făină, nucșoară
250 g melci ondulați Pambac, 250 g broccoli, 400 ml lapte 3,5% grăsime, 50 g unt, 100 g mozzarela, 1 lingură de făină, nucșoară
Taie broccoli în buchețele şi pune-l la fiert 5 minute în apă cu sare. Într-o cratiţă, pune la topit untul la foc mic. Peste unt, presară făină, în timp ce amesteci. Încorporează laptele. Amestecă continuu, cu un tel, până ce sosul capătă consistență. Condimentează cu nucşoară, sare şi piper. Fierbe pastele, scurge-le şi lasă-le la răcorit. Așează pastele pe farfurii, pune câteva linguri de sos, rade mozzarella, adaugă buchetele de broccoli fiert și presoară cubulețe de ardei kapia și ceapă verde. Poftă bună!