PASTE PICANTE LA CUPTOR CU VITĂ ȘI ROȘII

50 min
6 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

300g macaroane Pambac, 300g carne de vită tocată, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă, tocată fin, 2 căței de usturoi, mărunțiți, 1 linguriță de paprika iute, 400g roșii tocate în bulion, Sare și piper după gust, 100g cașcaval ras, 50g mozzarella, 1 linguriță rozmarin uscat.

Mod de preparare

Fierbe macaroanele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și așază-le într-un vas de cuptor uns cu puțin ulei de măsline. Într-o tigaie mare, încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și aurii. Adaugă carnea de vită, rozmarinul și paprika iute. Gătește până devine carnea fragedă și rumenită. Adaugă roșiile tocate și lasă să fiarbă amestecul timp de 10-15 minute până când se îngroașă. Ajustează gustul cu sare și piper. Toarnă amestecul de carne peste macaroanele din vasul de cuptor. Presară cașcavalul ras deasupra și bucățile de mozzarella. Dă vasul la cuptorul preîncălzit la 180°C și coace macaroanele timp de 20-25 de minute sau până se formează o crustă la suprafață. Scoate vasul din cuptor și servește macaroanele la cuptor cu carne de vită cât sunt calde. Poftă bună!