PENNE CU SOS DE VODCĂ

25 min
4-5 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

350g de penne Pambac, 400g de roșii tocate fără coajă, 300g de pipote de pui fierte și tăiate felii subțiri, 1 ceapă mare tocată fin, 2 căței de usturoi mărunțiți, 150 ml cană de vodcă, 100ml de smântână lichidă, 2 linguri de ulei de măsline, 1 vârf de cuțit de paprika afumată iute, sare și piper proaspăt măcinat, după gust, Parmezan ras pentru servire, frunze de mentă proaspătă pentru decorare și plus de aromă.

Mod de preparare

Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Scurge-le și păstrează o parte din apa de gătit. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine transparentă, apoi adaugă usturoiul și pipotele de pui fierte. Gătește-le până când pipotele sunt rumenite. Toarnă vodca în tigaie și las-o să fiarbă timp de câteva minute pentru a permite alcoolului să se evapore și pentru a lăsa aromele să se întrepătrundă. Adaugă roșiile tocate în tigaie și lasă-le să fiarbă împreună cu pipotele timp de aproximativ 10 minute. Dacă sosul pare prea gros, poți adăuga puțin din apa în care au fiert pastele. Toarnă smântâna în tigaie și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute, până când se îngroașă ușor. Condimentează cu paprika, sare și piper, după gust. Adaugă pastele în tigaie și amestecă-le bine în sosul de vodcă, roșii și pipote. Dacă sosul este prea gros, poți subția cu apa în care au fiert pastele. Servește penne cu sos de vodcă, roșii și pipote presărate cu parmezan ras și decorate cu mentă tocată. Poftă bună!