PENNE CU PESTO DE BUSUIOC, MAZĂRE ȘI MUGURI DE PIN

30 min
4 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savură în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

400g penne Pambac, 2 căni de frunze proaspete de busuioc spălate și uscate, 100g cană de mazăre proaspătă sau congelată, 50g muguri de pin ușor prăjiți, 2 căței de usturoi mărunțiți,10g parmezan ras, 80-100g ulei de măsline extra-virgin sare, piper proaspăt măcinat și zeama de la un sfert de lămâie. 

Mod de preparare

Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și păstrează puțin din apa în care au fiert pastele. Într-un blender, combină frunzele de busuioc, mazărea, mugurii de pin, usturoiul și parmezanul ras. Blendează ingredientele până reușești să obții o pastă fină. Cu blenderul în funcție, adaugă treptat uleiul de măsline în fir subțire, până când sosul pesto devine cremos și omogen. Adaugă zeama de lămâie, sare și piper după gust. Completează cu mai mult ulei de măsline sau apă rămasă de la paste, dacă simți nevoia să-l faci mai subțire. Iar dacă este prea subțire, poți adăuga mai mult parmezan ras pentru a-l îngroșa ușor. Amestecă. Adaugă sosul obținut peste penne și amestecă bine pentru a acoperi pastele în întregime. Decorează cu busuioc verde. Poftă bună!