PENNE CU SOS DE VERMUT

25 min
2-3 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

350g penne Pambac, 2 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi mărunțiți, 1 ceapă mică tocată fin, 1 cană de sos de roșii, ½ cană de Vermut, ½ cană de parmezan ras și încă ½ cană pentru servire, sare și piper negru proaspăt măcinat după gust, verdeață proaspătă pentru ornat.

Mod de preparare

Adaugă pastele într-o oală cu apă clocotită și cu sare. Gătește-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge pastele și păstrează puțină apă de gătit în caz că este necesar să subțiezi sosul mai târziu. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, la foc mediu. Adaugă usturoiul și ceapa și călește-le până devin moi și aromate. Adaugă sosul de roșii în tigaie și amestecă bine. Lasă-l să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până se îngroașă sosul ușor. Toarnă vermutul în sosul de roșii și lasă-l să fiarbă timp de 5-7 minute pentru a permite alcoolului să se evapore și pentru a se întrepătrunde aromele. Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă-le bine în sosul de roșii. Dacă sosul pare prea gros, poți adăuga puțin din apa de gătit, lăsată deoparte, pentru a-l subția. Adaugă parmezanul ras în tigaie și amestecă până când pastele sunt bine acoperite cu sosul, iar parmezanul s-a topit. Condimentează cu sare și piper după gust. Servește pastele cu sos de Vermut, roșii și parmezan imediat, presărate cu puțină verdeață proaspătă și cu extra parmezan deasupra. Poftă bună!