2,5 l apă, 1 litru zer (sau 500 g iaurt diluat cu apă sau borș), 1 mână de mazăre, 1 mână de fasole verde, 2 cartofi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 2-3 roşii, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare, 50 g fidea Pambac.
2,5 l apă, 1 litru zer (sau 500 g iaurt diluat cu apă sau borș), 1 mână de mazăre, 1 mână de fasole verde, 2 cartofi, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 2-3 roşii, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare, 50 g fidea Pambac.
Curăţă zarzavatul şi ceapa şi taie-le mărunt. Pune-le la fiert în apă rece, împreună cu mazărea. Când apa fierbe, adaugă fasolea. Lasă legumele să fiarbă câteva minute. În acest timp, dă roşiile pe răzătoare şi taie cartofii cuburi, apoi adaugă-le peste legumele care fierb. Înainte ca legumele să fiarbă complet, pune sare, după gust, şi toarnă zerul (sau iaurtul diluat cu apă sau borş). Pentru un plus de gust, poţi adăuga şi o foaie de dafin. La final, adaugă verdeaţă şi fidea Pambac şi mai lasă ciorba să fiarbă 4 minute. Servește cu pătrunjel verde tocat deasupra şi cu ardei iute. Poftă bună!