PASTE LA CUPTOR CU BRÂNZĂ, STAFIDE ȘI SCORȚIȘOARĂ

40 min
4 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

300g melcișori Pambac, 200g brânză proaspătă de vacă, 80g stafide, 1 vârf de cuțit de anason pudră, 2 linguri de miere, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 2 linguri de unt, 250ml de smântână lichidă, ⅓ linguriță esență de rom, 1 păstaie de vanilie, sare, 1 ou, coacăze roșii pentru ornat.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, până când sunt aproape gata. Scurge pastele și pune-le într-un vas de cuptor uns cu unt. Într-un bol, amestecă brânza de vaci cu stafidele, mierea, anasonul și scorțișoara. Adăugă esența de rom, semințele din păstaia de vanilie și oul, și amestecă bine. Toarnă amestecul de brânză de vaci și stafide peste pastele din vasul de cuptor. Uniformizează amestecul peste paste. Într-un alt bol, amestecă smântâna cu puțină sare și toarn-o uniform peste paste. Presară bucățile de unt deasupra și dă vasul la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau până când se formează o crustă rumenă la suprafață. Când este gata, scoate vasul din cuptor și lăsă-l să se odihnească timp de câteva minute înainte de a servi preparatul. Decorează cu coacăze roșii, dacă dorești. Poftă bună!