PASTE CU NUCĂ, STAFIDE ȘI JAMBON

45 min
2-3 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savură în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

250g spaetzele Pambac, 4 linguri de unt, 100ml smântână pentru gătit, 200g jambon, felii subțiri tăiate în 4 părți egale, 80g nucă tocată mărunt, 100g brânză Emmental rasă, sare, piper, un vârf de cuțit de anason stelat pudră.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și lasă-le deoparte. Într-o tigaie mare, topește 2 linguri de unt la foc mediu. Adaugă jambonul și prăjește-l până când devine crocant. Scoate baconul din tigaie și lasă-l deoparte, pe un prosop de hârtie. În aceeași tigaie, adaugă restul de 2 linguri de unt și smântâna. Lasă-le să se încălzescă până se topește untul, iar smântâna începe să fiarbă ușor. Adaugă brânza rasă și amestecă până se topește și se omogenizează cu smântâna. Ajustează gustul cu sare, piper și anason pudră. Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă bine pentru a le acoperi cu sosul de smântână și brânză. Încorporează baconul prăjit și nucile tocate în amestecul de paste și amestecă ușor pentru a le încorpora. Transferă amestecul de paste într-un vas yena adânc, uns cu unt. Dă la cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute sau până devine partea de sus aurie și crocantă. Scoate vasul din cuptor și lasă-l să se odihnească timp de câteva minute înainte de servire. Poftă bună!