PASTE CU SOMON AFUMAT

30 min
2-3 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savură în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

250g de tăiței Pambac, 200g somon afumat tăiat în bucăți, 2 linguri de unt, 2 linguri de făină, 500ml de lapte, sare, piper, nucșoară rasă, 80g de parmezan ras, frunze de pătrunjel proaspăt tocate.

Mod de preparare

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, scurge-le și păstrează o cană de apă în care au fiert pastele pentru a o folosi mai târziu în sos. Într-o cratiță mare, topește untul la foc mediu. Adaugă făina și amestecă continuu timp de 1-2 minute până obții o pastă omogenă. Încorporează treptat laptele în amestecul de unt și făină, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Lasă sosul să fiarbă la foc mic, amestecând constant, până când se îngroașă și devine cremos, timp de aproximativ 5-7 minute. Adaugă parmezan ras și amestecă din nou. Dacă sosul pare prea gros, poți subția cu puțină apă în care au fiert pastele. Ia de pe foc. Adaugă somonul afumat în sosul alb și amestecă ușor pentru a acoperi peștele în întregime. Gustă sosul și adaugă sare, piper, după gust și un vârf de cuțit de nucșoară rasă. Adaugă pastele fierte în sosul alb și amestecă ușor pentru a acoperi pastele cu sosul delicios.  Servește paste cu somon afumat imediat, ornate cu frunze proaspete de pătrunjel tocate grosier. Poftă bună!