400g elice Pambac, 150g de griș, 150g nucă tocată fin, 100 ml unt topit, 2 linguri de sirop de arțar, ½ linguriță de scorțișoară pudră, sare fină, frunze proaspete de mentă și bucăți ananas la conservă (opțional).
400g elice Pambac, 150g de griș, 150g nucă tocată fin, 100 ml unt topit, 2 linguri de sirop de arțar, ½ linguriță de scorțișoară pudră, sare fină, frunze proaspete de mentă și bucăți ananas la conservă (opțional).
Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le bine și păstrează o parte din apă. Adaugă untul peste paste și amestecă. Într-o tigaie, prăjește griș la foc mediu până devine auriu și începe să emane un miros plăcut. Ai grijă să nu se ardă. Transferă grișul într-un bol mare. În aceeași tigaie, la fel, prăjește nucile tocate fin, la foc mic. Adaugă nucile prăjite în bolul cu griș. Adaugă siropul și scorțișoara pudră peste amestec. Amestecă bine pentru a încorpora toate ingredientele. Gustă și ajustează cantitatea de sirop după preferință. Adaugă pastele și amestecă bine pentru a acoperi pastele în totalitate. Dacă vrei să fie sosul mai lichid, poți subția cu puțină apă în care au fiert pastele. Servește imediat, decorat cu frunze proaspete de mentă și bucăți de ananas, dacă dorești. Poftă bună!