PASTE CU CARNE TOCATĂ DE PUI, ZUCCHINI ȘI ARDEI

40 min
4 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

250g scoici Pambac, 250g carne tocată de pui, 1 zucchini mare tăiat cubulețe, 1 ardei roșu tăiat cubulețe, 2 căței de usturoi pisați, 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust, ½ linguriță de boia dulce, zeamă de la ½ de lămâie, coriandru verde tocat.

Mod de preparare

Adaugă pastele într-un vas cu apă clocotită și sărată. Gătește-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Apoi scurge-le bine și păstrează o cană din apa în care au fiert. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adâncă la foc mediu. Adaugă usturoiul și călește-l 1 minut. Adaugă carnea tocată de pui în tigaie și prăjește-o până se rumenește. Condimentează cu sare, piper și boia dulce. Adaugă zeama de lămâie și amestecă. Adaugă cubulețele de zucchini și ardei roșu în tigaie. Gătește-le timp de 3-4 minute sau până devin moi, dar încă puțin crocante. Adaugă pastele gătite în tigaie și amestecă-le bine cu carnea și legumele. Dacă sosul pare prea gros, adaugă puțină apă rămasă de la paste pentru a-l subția. Gustă și ajustează gustul cu sare și piper, dacă crezi că este nevoie. Servește pastele cu carne tocată de pui, zucchini și ardei roșu presărate cu frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel. Poftă bună!