PASTE CU HUMMUS DE SFECLĂ ROȘIE

40 min
2-3 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savură în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

250g melci ondulați Pambac, 1 cană de năut fiert ½ sfeclă roșie, fără coajă, fiartă și tăiată cubulețe, 2 căței de usturoi, mărunțiți, sucul de la 1/2 lămâie, coaja rasă de la 1/2 lămâie, 3 linguri de tahini, sare, piper, 2 linguri de ulei de măsline , ½ linguriță chimen (opțional), 1 linguriță usturoi granulat, 1 linguriță ceapă granulată, frunze de pătrunjel.

Mod de preparare

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, scurge-le și clătește-le cu apă rece pentru a le opri din fierbere. Adaugă o lingură de ulei de măsline și amestecă pentru a preveni lipirea pastelor. Într-un blender, adaugă nautul fiert, sfecla roșie tăiată cubulețe, usturoiul mărunțit, uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie, tahini, chimenul, usturoiul granulat, ceapa granulată, sare și piper. Blendează totul până obții o pastă fină și omogenă. Dacă este necesar, adaugă puțină apă sau supă de pui pentru a subția hummusul, dacă vrei să fie mai lichid. Așază pastele fierte pe farfurii și adaugă hummusul de sfeclă roșie deasupra. Poți decora cu puțin ulei de măsline, nuci caju pisate grosier și frunze proaspete de pătrunjel. Servește pastele cu hummus de sfeclă roșie imediat. Poftă bună!