1 găină, tăiţei cuiburi Pambac, 1 litru apă, 1 litru borş, 1 legătură lobodă, 1 ceapă, 1 ţelină mică, 1 morcov, verdeaţă (leuştean, pătrunjel), sare.
1 găină, tăiţei cuiburi Pambac, 1 litru apă, 1 litru borş, 1 legătură lobodă, 1 ceapă, 1 ţelină mică, 1 morcov, verdeaţă (leuştean, pătrunjel), sare.
Spală şi curăţă carnea cu grijă şi pune-o la fiert în apă sărată. Ai grijă să scoţi spuma des, în impul fierberii. Îţi vei da seama că găina s-a fiert atunci când carnea se desprinde uşor de pe oase. Între timp, poţi pregăti legumele: curăţă-le de coajă şi toacă-le cubuleţe sau dă-le pe răzătoare. Atunci când carnea e bine fiartă, o poţi scoate din oală pe un tocător, pentru a-i scoate oasele. În zeama rămasă în oală, adaugă legumele tocate (ceapa, morcovul, ţelina şi loboda) şi lasă-le la fiert. Adaugă carnea tăiată bucăţi mai mărunte şi mai lasă câteva minute la fiert. Fierbe borşul într-o oală separată şi adaugă-l în oala cu carne şi legume. Adaugă şi tăiţeii cuiburi. Peste 4 minute presară verdeaţa proaspătă pe deasupra borşului. Poftă bună!