1 kg oase de vită, 50 g fidea cuiburi Pambac, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă mică, 1 ţelină mică, 1 ardei gras, pătrunjel verde tocat, sare.
1 kg oase de vită, 50 g fidea cuiburi Pambac, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 ceapă mică, 1 ţelină mică, 1 ardei gras, pătrunjel verde tocat, sare.
Fierbe oasele în 2.5 litri de apă, timp de 60 de minute. Culege spuma care se strânge pe suprafaţa supei. În timp ce supa fierbe, curăţă şi taie în cubuleţe legumele. Apoi scoate oasele, iar în zeama rămasă adaugă legumele tăiate. Acoperă supa cu un capac şi las-o să fiarbă 20 minute. Adaugă piper boabe şi o foaie-două de dafin, în timp ce supa fierbe. După aceea, adaugă fideaua cuiburi Pambac şi mai lasă supa la fiert pentru încă 2 minute. La final, pune sare după gust şi presară pătrunjel verde tocat deasupra. Poţi înlocui pătrunjelul cu leuştean proaspăt sau cu tarhon. Poţi adăuga o lingură sau două de smântână atunci când serveşti supa. Poftă bună!