400 g tăiței ondulați Pambac, 6 linguri de unt, 3 cepe mari, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță zahăr, 375 g brânză Emmentaler și Gruyere, sare.
400 g tăiței ondulați Pambac, 6 linguri de unt, 3 cepe mari, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță zahăr, 375 g brânză Emmentaler și Gruyere, sare.
Fierbe pastele. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Unge un vas yena cu unt. Într-o tigaie antiaderentă topește untul, adaugă ceapa tocată și amestecă ocazional timp de 20-30 de minute, până se caramelizează. La jumătatea timpului presară sare și zahăr, pentru a ajuta la caramelizare. Așează pe fundul vasului yena 1/3 din cantitatea de paste, presară 1/3 din cantitatea de brânză mărunțită și 1/3 din cantitatea de ceapă caramelizată. Repetă, presărând fiecare strat cu puțină sare, terminând cu brânză și ceapă deasupra. Coace 15 minute sau până când brânza se topește și ceapa de deasupra devine puțin crocantă. Poftă bună!