SUPĂ DE ROȘII CHERRY

1 h 30 min
6 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savură în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

200g elice Pambac, 1 kg roșii cherry, 1 ceapă mare întreagă, 1 frunză de dafin, 1 căpățână de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline extra virgin, 1 linguriță rozmarin uscat, 1 linguriță oregano uscat,1 linguriță cimbru uscat, 1 linguriță piper proaspăt măcinat, 1 linguriță sare, 1 linguriță ceapă granulată, 1 litru de supă de vită, 2 linguri de pastă concentrată de roșii, frunze proaspete de busuioc.

Mod de preparare

Într-un bol yena mare, amestecă roșiile, ceapa și usturoiul cu uleiul de măsline, rozmarinul, frunza de dafin, oregano, cimbrul, busuiocul verde, piperul, sarea și ceapa granulată. Asigură-te că legumele sunt bine acoperite cu amestecul de condimente. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când acestea devin moi și încep să se caramelizeze. Scoate legumele din cuptor și lasă-le să se răcească. Scoate usturoiul din coajă, care va deveni o pastă aromată. Într-o oală mare, încălzește supa de vită la foc mediu. Adaugă pasta concentrată de roșii și amestecă bine. Lasă să fiarbă timp de 10 minute. Adaugă legumele caramelizate în oală și lasă-le să fiarbă împreună cu supa timp de 10-15 minute, astfel încât aromele să se combine perfect. După ce supa a fiert suficient, folosește un blender sau un mixer de mână pentru a omogeniza amestecul. Poți decide cât de fină vrei să fie supa în funcție de preferințele tale. Lasă-o la foc redus. Între timp, fierbe pastele separat, conform indicațiilor de pe ambalaj. Adaugă-le în supă și mai lasă să fiarbă încă 5 minute, la foc redus. Ajustează gustul cu sare și piper, adăugând câte puțin și gustând după fiecare adăugare. Servește supa cât e fierbinte și decoreaz-o cu busuioc verde. Poftă bună!