Preîncălzește cuptorul la 180°C. Fierbe macaroanele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le și lasă-le deoparte. Într-o vas termorezistent, adaugă untul, 1 lingură de ulei de măsline, usturoiul, ceapa, 2 roșii cherry, oregano, rozmarin, sare și piper Amestecă legumele ca să se întrepătrundă aromele uniform. Dă la cuptor până se rumenesc și devine usturoiul ca o pastă în interiorul cojii, timp de aproximativ 20 minute. Când sunt gata, scoate-le de la cuptor și lasă-le să se răcească. Pune totul într-un bol adânc, în afară de usturoi. Scoate pasta de usturoi, presând coaja. Coaja se aruncă. Adaugă și usturoiul în bolul cu celelalte legume și dă prin blender, până obții un sos plin de arome îmbietoare. Între timp, într-o tigaie adâncă, încălzește 1 lingură de ulei de măsline, adaugă pastele, spanacul și roșiile cherry rămase. Călește-le timp de 3 minute la foc mediu, amestecând încontinuu. Adaugă sosul de legume obținut anterior și amestecă din nou. Presară parmezan ras, după gust, și amestecă bine. Pe o farfurie plată, adaugă pastele, brânza burrata ruptă în bucăți și un strop de ulei de măsline aromatizat cu lămâie. Poftă bună!