SUPĂ DE VITĂ CU ROȘII

2 h
10 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

400g melcișori Pambac, 1,5 kg carne de vită fragedă tăiată în bucăți mici de aprox. 4 cm, 2 cepe mari, tocate mărunt 4 morcovi curățați și tăiați în cubulețe, 8 roșii mari tăiate cubulețe, 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de oregano uscat, 1 linguriță de cimbru uscat, sare și piper după gust, 3 litri de apă sau supă de vită, 200 g roșii pasate, 30g unt, frunze proaspete de pătrunjel pentru decorat.

Mod de preparare

Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și untul la foc mediu, amestecând încontinuu. Adăugă ceapa și călește-o până devine transparentă și ușor aurie. Adăugă bucățile de carne de vită în oală și călește-le până se rumenesc pe toate părțile. Adăugă morcovii și roșiile cubulețe în oală. Amestecă și gătește-le timp de câteva minute pentru a se înmuia ușor. În oală, toarnă apa sau supa de vită, sucul de roșii în oală și adaugă oregano și cimbru uscat. Adu supa la punctul fierbere, apoi redu focul și lăsă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1-1,5 ore sau până când devine carnea fragedă, iar legumele, moi. Gustă și adaugă sarea și piperul în cantitatea dorită. Servește supa fierbinte, presărată cu frunze proaspete de pătrunjel, pentru prospețime. Poftă bună!