PASTE LA CUPTOR CU SOS BECHAMEL

30 min
6 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

400g tăiței ondulați Pambac, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper după gust, busuioc verde pentru decorat. Umplutură: 500g carne de vită tocată, 1 ceapă mare, tocată, 2 căței de usturoi mărunțiți, 400g de roșii tocate, 1 linguriță concentrat de tomate, 1 linguriță de zahăr, 100 ml vin roșu sec, sare și piper după gust, ½ cană de apă. Sos Bechamel: 4 linguri de unt, ¼ cană de făină, 2 căni de lapte cald, sare, piper și nucșoară după gust, ½ cană de parmezan ras.

Mod de preparare

Fierbe tăițeii în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-i și amestecă-i cu 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper. Într-o tigaie mare, călește ceapa în ulei de măsline timp de 3-4 minute. Adaugă usturoiul și carne de vită și prăjește până se rumenește. Adaugă roșiile tocate, pasta concentrată de tomate, zahărul, sarea, piperul și vinul roșu. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, adăugând apă pe parcurs, dacă este nevoie, până când se formează un sos gros. Într-o altă oală, topește untul la foc mediu. Adaugă făina și amestecă încontinuu timp de 1-2 minute pentru a obține o pastă omogenă. Adaugă laptele cald treptat, amestecând încontinuu cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor. Fierbe sosul până când se îngroașă, apoi adaugă sare, piper și nucșoară măcinată după gust. La final, adaugă parmezanul ras și amestecă bine. Într-un vas de copt uns cu unt, așază jumătate din taiteii pe fundul vasului. Peste tăiței, adaugă umplutura cu carne și niveleaz-o. Apoi, pune restul de tăiței peste umplutură. Toarnă sosul Bechamel deasupra, asigurându-te că acoperă întreaga suprafață. Dă vasul la cuptorul preîncălzit la 180°C și coace preparatul timp de 45-50 de minute sau până când devine rumenit la suprafață. Lasă preparatul să se odihnească timp de 15 minute înainte de a tăia porții și servi. Decorează cu busuioc proaspăt. Poftă bună!