PASTE DE TOAMNĂ CU DOVLEAC

30 min
2-3 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savura în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

250g scoici Pambac, 1 cană de dovleac, curățat și tăiat cubulețe, 50 g muguri de pin, 2 căni de spanac verde proaspăt, ½ cană de nuci, prăjite și mărunțite, 4 căței de usturoi, mărunțiți fin, 3 linguri de ulei de măsline, 1 vârf de cuțit de nucșoară, sare și piper negru proaspăt măcinat după gust, parmezan ras (opțional) pentru servire.

Mod de preparare

Fierbe pastele într-un vas cu apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul și dovleacul și călește-le până când dovleacul devine moale, aproximativ 8-10 minute. Adaugă spanacul tocat și nucile prăjite în tigaie. Amestecă și gătește-le până când spanacul se înmoaie și se înglobează bine în sosul de dovleac. Condimentează cu sare și piper după gust. Adaugă pastele fierte în tigaie și amestecă-le bine cu sosul. Dacă sosul pare prea gros, poți adăuga puțină apă de gătit pentru a subția consistența. Servește pastele în sosul de dovleac, spanac verde și nuci. Presară parmezan ras deasupra (dacă folosești) și servește imediat, acompaniate de o felie de pâine proaspătă sau o salată proaspătă, dacă dorești.