PASTE CU BRÂNZĂ ÎN STIL AMERICAN

1 h
4-6 porții
Bucuria de a mânca sănătos și de a savură în fiecare zi gusturile simple și naturale.

Ingrediente

350g de melci ondulați Pambac, 4 căni de apă, 1 linguriță de sare, 600g amestec de brânză cheddar cu cașcaval și mozzarella, 400ml lapte, 150g unt, 80-100g făină de grâu, 1 linguriță de sare, ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță de usturoi granulat.

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge pastele și așează-le într-o tavă yena sau de copt unsă cu puțin unt. Într-o cratiță mare, topește untul la foc mediu. Adaugă făina și amestecă continuu timp de 1-2 minute pentru a face un amestec omogen. Adaugă laptele treptat, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Gătește sosul până vezi că se îngroașă și devine cremos, amestecând încontinuu. Adaugă sarea, piperul și usturoiul granulat, pentru un plus de gust. Redu focul și adaugă brânza rasă în sos, amestecând până se topește brânza, iar sosul devine omogen. Ajustează gustul cu sare și piper, după preferință. Toarnă sosul de brânză peste pastele fierte și amestecă ușor pentru a le acoperi bine. Pentru crusta auriu-crocantă, amestecă pesmetul cu unt topit. Presară acest amestec deasupra și adaugă parmezan ras, pentru un plus de aromă. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până se rumenește preparatul la exterior. Scoate tava din cuptor și lasă să se odihnească timp de câteva minute înainte de a servi. Poftă bună!